HTML

Utolsó napod

ÍRD MEG, ÉLETED UTOLSÓ NAPJÁN MIT TENNÉL? „JÁTÉKSZABÁLYOK:” 1.) Kezdetben csaliként felteszek néhány sztorit., de ez a „játék” elsősorban a tiétek, lásd lentebb: 2.) Habár alapjáraton nem vagyok a moderáció híve, ez mégis moderálós játék lesz. „Túszul ejtem” a kommenteket. Kirostálom a szerintem másokat indokolatlanul bántóakat , de a munkámnak ez csak a nemszeretem, piszkos része. Ugyanis a kommentek gyöngyszemeiből rakom ki a következő posztokat. Legfeljebb egy picit szerkesztek rajtuk. A „sima” szalonképes (azért annyira ne parázzatok, ebben a szalonban elképzelhető pár jófajta kocsmai verekedés, de azért mindennek van határa) kommenteket meg annak rendje-módja szerint kommentként „engedem szabadon”. Posztnak ideális terjedelem: Max fél A/4-es oldal. Persze igazán ütős egymondatosak, vagy akár egyszavasak sem kizártak. Illetve ha valaki több energiát szán rá és nagyon-nagyon jól csinálja, elképzelhető, hogy egy hosszabb mű is kikerül. Viszont ha Styxxnek nem tetszik, akkor bocsesz, hiába feccöltél rá ki tudja mennyi időt, műved csupán a vinyók közötti M2M (machine to machine) rideg bitvilágot gazdagítja és nem jut el hozzánk, gyarló embertársainkig.

Friss topikok

  • woman_in_black: Drága, jól választottál. Mélyen őszinte, és fájón könnyed. Csók, W§B (2011.12.06. 16:49) Elmegyek
  • : Érdekes, majd még gondolkodom rajta. "Halálodra magad maradsz" (2011.01.17. 09:04) Az utolsó szerelés
  • Ilds.: Most, hogy mondod, -ezen párszor én is gondolkodtam, mi lenne, ha tudnám, hogy meghalok, és az imá... (2010.10.20. 15:38) EGY BLOG UTOLSÓ NAPJA
  • Byzoo: @Hirmondo Helen: Ilyen helyen dolgozni? Majd megtudjuk, hogy dolgozni jobb-e ilyen helyen, vagy el... (2010.09.20. 22:20) Hirtelen halál...
  • Tündér a varázspálcával: Azt hiszem, az ember sosincs felkészülve a halálra. Egyszer csak ott a pillanat, a igazság pillana... (2010.09.13. 11:52) In memoriam Gizi mama

Linkblog

PICIT FANTASZTIKUS, PICIT HORROR ÉS NAGYON ELVONT

Styxx 2010.05.28. 16:15

Chazz Reinhold bloggertársunk, egy meglehetősen specifikus területen, az igényes német humor gyöngyszemei között csemegézve blogol. Íme az ő verziója a témára. Adekvált nyelvtudás híján csak tippelni merek. Netán ilyen lenne az igényes német humor? :-)

 

Az én utolsó napom valahogy így kezdődne:

 

 

- Áááá, dehogyis kisfiam..., békés szándékkal jöttek! Ne butáskodj, semmi ok a pánikra...
- Tudod az, hogy egyáltalán eljutottak idáig egy másik naprendszerből, az bizony egy hihetetlen mértékű intellektuális és technológiai színvonalat feltételez. Érted?! Hi-he-tetlen mér-té-kű intellektuális és technológiai színvonal. Ami azt mutatja hogy fejlődésük állapota hatványozottan a miénk felett áll. ERGO, még nálunk is sokkal de sokkal békésebb lények.

- Hogy mit jelent az 'ergo' kifejezés?! Azt hittem megjegyezted, hisz már a második születésnapodra is megtanítottam neked és olyan édesen el is gügyögted a vendégeknek. Na mindegy, majd holnap ráérsz utánanézni az idegen szavak és kifejezések hatkötetes nagyszótárában. Tudod, a XII. kiadás, amit tőlem kaptál tavaly karácsonyra...

- De hadd fejezzem be az előbbi analitikusan felépített, brilliáns gondolatmenetemet, szóval: bár ti az iskolában még csak az ókori keresztények tömeges keresztre feszítésénél tartotok történelem órán, meg Néro pusztításánál és a vegetáriusságot zsigeri alapon elutasító cirkuszi oroszlánoknál, de majd haladtok tovább humánusabb korok felé..., bizony.

- Ööö..., nna jó, itt nem elsősorban az inkvizícióra, a "primitív világ" brutális gyarmatosítására, vagy a két világégésre gondolok, hanem..., ööö hanem a békésebb időkre.
- Nem kisfiam, a boszniai népirtást ne keverjük bele, mert... mert... nem és kész!

- Na szóval, bár 'na szóval' nem kezdünk mondatot! Na mindegy..., szóval na, mert ha valami tanulságot leszűrhetünk az emberiség történetéből, az az, hogy az ösztönös, állatias erőszakot felváltja a megfontolt, analitikus gondolkodás. Hisz csak egyetlen galaxisokon átívelő morális értékrendszer létezhet, az egyetemes humanizmus. Érted?! E-gye-te-mes hu-ma-niz-mus. Majd ha nagy leszel, akkor te is megérted. És persze hogy nincs igaza a Fukuyama bácsinak sem. Tudod, akinek legutóbbi társadalomszociológiai állásfoglalásából meséltem neked lefekvés előtt, szóval hol is tartottam... Fukuyama bácsi, igen... aki azt mondta hogy az evolúció nem jelent minőségi javulást, csak a folyamatok komplexebbé válását! Szóval ez hülyeség!

- Meg egyáltalán, ide már a befektetők sem jönnek, hát még akkor ezek...
- Nem, nem tudom mi ez az éktelen zaj kint az utcán és ne szakíts félbe, ha éppen fontos dolgoknak próbálom megvilágítani a hátterét!

- Szóval nem lesz itt semmi gond, ne butáskodj. Ülj le inkább a zongorához gyakorolj még egy kicsit a holnapi heti versenyre, biztos sokan eljönnek majd, meghallgatni téged. Közben én meg behozom a láncfűrészt meg a baltát a sufniból, bezárom az ajtót és leengedem a redőnyöket, de csak azért mert így jobban tudsz koncentrálni és nem zavarja meg senki a szép játékod.

 

 


V-É-G-E

 

Hát ez lenne Chazz verziója. Akinek kérdése van, bátran tegye fel (hajrá Hóember, de mások is:-)), bízom benne, hogy a t. Szerző úr mindre kimerítő válasszal szolgál. És ami ezen a blogon rendhagyó, gratulálok az élethez, Chazz barátunk  "legújabb":-), újszülött trónörököséhez.

 

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://final24.blog.hu/api/trackback/id/tr802038263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a.anami 2010.05.28. 18:07:33

:))) Vajon MIÉRT? -- nagyon hangosan, mélyről jövően, hörögve olvasandó! Szóval, mert nem tudta megjegyezni, mit takar az ergo? Vagy talán érezte, ez a zongoragyakorlás más lesz, mint a többi? Minden esetre az a véres fűrész... Eszembe jut a múltkori tragédia... /Amúgy kedves Styxx, örülök, h nem hagytad kisajátítani számomra a blogodat. De ajánlom, - hacsak nem szándékszol velem egy helységben zongoravagyegyébmástgyakorolni :) -, hogy ne felejts el! -- ezt is fentebb leírt módon kell olvasni, + közben a szemgolyókat forgatni kell gödrükben. Esetleg... nyálcsorgatás... Megstb..:)))) /

Styxx 2010.05.28. 18:11:10

@a.anami:
Hogyan is felejthetném el a törzsposztolómat?:-)

a hold sötét felén (törölt) · http://ujhold.freeblog.hu/ 2010.05.28. 19:51:58

érdekes lehet láncfűrésszel kísérni a zongorát. egyedi hangszerelésű csontzene. lehetne belőle demót kérni, ha bírja a fritz-humor?

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.05.28. 23:08:28

Ez a német humor vonal eléggé kezelhetetlen nekem. Én német cégnél vagyok, de nagyon nem mennek a viccek. Például csak a japánok mernek Hitlerrel viccelni a németek felé, a németek meg nem nagyon röhögnek. (Japán humor: legközelebb győzünk, ugye? És röhög).

Chazz Reinhold 2010.05.29. 17:23:52

Styxx, a képek megint - és mint mindig - ütősek lettek:))

nekem utólag az Erik, a viking c. film ugrott be, mikor Atlantisz királya mondja h nem süllyed a sziget, nem kell pánikolni
(Na jó, nála nem volt Stihl-fűrész, ezért tényleg esélytelen volt)

@Levéltáros: beírásáról jutott eszembe

egyszer Helmuth Kohl mondta egy megnyert német-angol focimeccs után Margaret Thatcher-nek, hogy sikerült legyőznünk Önöket a nemzeti sportjukban. erre Thatcher: - Mi már kétszer is legyőztük Önöket az Önök nemzeti sportjában...:)
na akkor Kohl sem kacagott felhőtlenül

Styxx 2010.05.29. 17:35:39

@Chazz Reinhold:
Ksz. A képkeresés a könnyebik része a feladatnak (elárulom, ez AZ a fűrész), a nehezebbik a kapcsolatápolás, hogy a barátok/ismerősök végre valahára késztetést érezzenek poszt írásra.:-) Kissé megkésve, de annál nagyobb szeretettel, végre te is megtiszteltél. Hahó, többiek, ne fogjátok magatokat vissza.
@Levéltáros:
Jól értetted ,tuti megvan neked is a final 24 forgatókönyved, elő vele!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.05.30. 17:25:01

@Styxx:

Nekem nem final 24 forgatókönyvem van, hanem levél ötletem az ide íróknak, és egy példa forgatókönyv hozzá. De lassú szülés. (Egy búcsúlevelet nem láttam itt még, ami elszomorított, ezért gondoltam, hogy írok egyet.)

Styxx 2010.05.30. 17:50:43

@Levéltáros:
Jogos hiányérzet. Várjuk.

hóember 2010.06.01. 18:43:27

elolvastam egyszer és nem értettem
Másodjára is elolvastam és még mindig nem értem.
Annyira elvont, hogy már nem is final24?:)
Kövezzetek meg, hogy nincs humorom, de én ezt se nem értem, se nem kacagok rajta.

Amúgy a "német humor" kategória is új nekem.

irkafirka 2010.06.03. 12:13:25

noooormális? :-D
@hóember: de ez is final24, csak egy másik nézőpontból...

Chazz Reinhold 2010.06.06. 23:56:37

@hóember: a beírás nem viccesnek készült; és igen, a tartalomból, a mondanivalóból adódóan eleve elvont:)

az "intézményesített" / mediális német humor (főleg a politikai, kvázi filozófikus kabaré) nem csak mennyiségében, de minőségében is többszörösen felülmúlja a magyarét (ami persze nem nehéz, mert nálunk a kabaré / humor - mint művészi kategória gyakorlatilag tetszhalott állapotban vegetál). sajnos
süti beállítások módosítása