HTML

Utolsó napod

ÍRD MEG, ÉLETED UTOLSÓ NAPJÁN MIT TENNÉL? „JÁTÉKSZABÁLYOK:” 1.) Kezdetben csaliként felteszek néhány sztorit., de ez a „játék” elsősorban a tiétek, lásd lentebb: 2.) Habár alapjáraton nem vagyok a moderáció híve, ez mégis moderálós játék lesz. „Túszul ejtem” a kommenteket. Kirostálom a szerintem másokat indokolatlanul bántóakat , de a munkámnak ez csak a nemszeretem, piszkos része. Ugyanis a kommentek gyöngyszemeiből rakom ki a következő posztokat. Legfeljebb egy picit szerkesztek rajtuk. A „sima” szalonképes (azért annyira ne parázzatok, ebben a szalonban elképzelhető pár jófajta kocsmai verekedés, de azért mindennek van határa) kommenteket meg annak rendje-módja szerint kommentként „engedem szabadon”. Posztnak ideális terjedelem: Max fél A/4-es oldal. Persze igazán ütős egymondatosak, vagy akár egyszavasak sem kizártak. Illetve ha valaki több energiát szán rá és nagyon-nagyon jól csinálja, elképzelhető, hogy egy hosszabb mű is kikerül. Viszont ha Styxxnek nem tetszik, akkor bocsesz, hiába feccöltél rá ki tudja mennyi időt, műved csupán a vinyók közötti M2M (machine to machine) rideg bitvilágot gazdagítja és nem jut el hozzánk, gyarló embertársainkig.

Friss topikok

  • woman_in_black: Drága, jól választottál. Mélyen őszinte, és fájón könnyed. Csók, W§B (2011.12.06. 16:49) Elmegyek
  • : Érdekes, majd még gondolkodom rajta. "Halálodra magad maradsz" (2011.01.17. 09:04) Az utolsó szerelés
  • Ilds.: Most, hogy mondod, -ezen párszor én is gondolkodtam, mi lenne, ha tudnám, hogy meghalok, és az imá... (2010.10.20. 15:38) EGY BLOG UTOLSÓ NAPJA
  • Byzoo: @Hirmondo Helen: Ilyen helyen dolgozni? Majd megtudjuk, hogy dolgozni jobb-e ilyen helyen, vagy el... (2010.09.20. 22:20) Hirtelen halál...
  • Tündér a varázspálcával: Azt hiszem, az ember sosincs felkészülve a halálra. Egyszer csak ott a pillanat, a igazság pillana... (2010.09.13. 11:52) In memoriam Gizi mama

Linkblog

Hirtelen halál...

Styxx 2010.02.24. 14:47

 

A.anami bloggertársunk ismét közlésre ajánlott egy saját blogján korábban már megjelentetett történetet. Mivel már a második posztot szállítja, mondhatni a tőle megszokott, igen magas színvonalon írta meg ezt a nem kitalált sztorit is. Beleolvastam a blogjába és értetlenkedem, hogy egy ennyire igényes énblogot miért olvassák (vagy legalábbis miért kommentelik) ilyen kevesen? A.anami bloggerina-társunknak irodalmi ambíciói is vannak és nem csak prózára korlátozódik tehetsége. Már néhány helyen publikált, amiért gratulálok, és adja meg az isten, hogy letaszítsa a pole position-ról a fejős évákat és a hasonszőrű förmedvényeket:-). Szeretném, ha ő is társulna a Zalán-istállóhoz, ehhez a meglehetősen aktív kisbloggeri baráti társasághoz. Félreértés ne essék, nem azért, mert igényesen ír (akad pár olyan tehetséges tollforgató, akikkel eszembe se jutna sörözni) hanem mert egy rokonszenves, szókimondó csaj.

 

Reggel szinte a kezeim közt halt meg egy betegünk.                                         

(Hihetetlen, hogy az agónia milyen széles időintervallumban mozoghat...
Van aki hosszú órákig, van aki a pillanat törtrészéig búcsúzik.)

Egyik pillanatban még lélegzett és jajgatott ahogyan a széklettől tisztogattuk meg a fenekét, másik pillanatban pedig halott volt.

Egyből észrevettem, hogy valami nincs rendben.
A kolleganőm nem akarta elhinni, pedig ő már látott pár hirtelen halált.
(Magam is "találkoztam" már ezzel egyszer. Egy férfit öltöztettünk, hogy továbbvigyék egy másik intézetbe. Őt a kaszás felülés közben kaszabolta le.)

A hátára fordítottuk, elvégeztük az ilyenkor protokoll szerinti beavatkozásokat, de persze semmi pozitív nem történt...
A hirtelen halál oka embólia szokott lenni, ami egy létfontosságú szervben zárja el a további élet feltételeit...
Ezekben az esetekben nincs menekvés...

Nem volt előjele.
Nem fulladt, semmi tünete nem volt, hogy ez fog történni.

Elég volt egy oldalra fordítás.
Most biztosan meg fognak botránkozni páran, de szerencseként sommáztuk a dolgot.
Kínlódhatott volna még jó ideig, (kéttenyérnyi) felfekvéssel a kersztcsontján, a sarkain, hátán, csípőcsontján.
Mert hiába forgatjuk, mozgatjuk őket ( ha van rá lehetőség), a vérkeringés már egy nagy szar...
A többi szervvel együtt.
Kínlódhatott volna még szegény a hátán fekve, mint egy felfordult bogár, mert az infúziónak ugye folynia kell, ha a páciens nem eszik - iszik, viszont, ha nem rögzítjük a kezeit, simán kitépi, és mi szúrhatjuk újra meg újra...
Rögzíteni biztonságosan pedig csak így lehet...
Igen, az infinek mennie kell...
Nem halhatnak meg csak úgy ukk mukk fukk, előbb meg kell járni a pokol különböző stációit...

84 éves volt az öreg, és megúszta azt, amit Gizi mama nem...
A hosszú agóniát...

Ha nem nálunk hal meg, meghalt volna hamarosan.
Neki meg volt írva egy embólia.
Ma.
Reggel 6 órakor.

Isten nyugosztalja.



 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://final24.blog.hu/api/trackback/id/tr501786756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vagyok, aki vagyok... 2010.02.24. 17:10:51

vajon miért kötelező az életbentartás kínok között? mikor már nincs hová, merre...

Helen H. · http://szopizmus.blog.hu 2010.02.24. 19:38:37

Anami minden elismerésem a tiéd! Én nem tudnék ilyen helyen dolgozni.

a.anami 2010.02.24. 20:18:28

:( Hát tod... Megríkattál. (Hozzátenném, ha nem lenne ilyen gané az agyi állapotom, akkor itt ugrálnék örömömben, annyira örülök annak, amit írtál, úgyhogy még véletlenül se vedd a szívedre!:)) Nagyon köszönöm, meg vagyok tisztelve (meg egyebek is:)) Valszínűleg marha tudatlan vagyok, és tuti lesül majd a pofámról a bőr, de mi az a Zalán-istálló??? ... Tökmindegy. Ha írni, inni, ívni lehet, ott a helyem! Kössssssz styxx, nagy örömet szereztél.:))

Styxx 2010.02.24. 20:32:58

@a.anami:
Hát, ívás eddig még nem volt (vagy a tagok ezt diszkréten intézték, mindenesetre engem kihagytak:-)) de írás az sok "tagnál" napi szinten, közös ivás meg már volt kétszuer, ebből szeretnénk kb negyedéves rendszerességgel "hagyományt" teremteni, blogtalik formájában. Inci a szervezőbizottság elnöke (incifinci14.blog.hu, vele érdemes felvenni a kapcsolatot, hivatkozhatsz rám, remélem nem estem ki nála a gyümölcskosárból:-) de a lényeg, hogy sokan jóval aktívabbak nálam.

A Zalán-istálló rövid zanzásított története:

Egy srác 2009.01.01-én rövid posztos (mint kiderült, kamu)énblogot kezdett írni. Egy fiatal építész mindennapjairól. A bejegyzések többnyire a pia és a pina körül tobzódtak, néha füvezéssel, kevéske munkával, picit több adócsalással megfűszerezve.

Egy lelkes törzskommentelői közösség verbuválódott a Zalán fanokból. Sok új blogot ihletett. Van, akinek az idegeit is megviselte a (kamu)szexközpontú blogolás, de ezt most hadd ne részletezzem. Valahol a csúcspoén, hogy a törzskommentelőkről pedig egy 6 fős bölcsész hallgató nyelvész adjunktus tanáruk vezetésével tanulmányt írt. Nomen-est omen, a csapat tűvmunkához egy erre a célra nyitott blogon tartották a kapcsolatot. Majd volt egy csörte a Zalán-istállósok, és a kommentelőkről tanulmányt író bölcsészek között, de főleg így utólag ez is a bizarr-móka kategóriába sorolható. Követhető voltam?

Helen H. · http://szopizmus.blog.hu 2010.02.24. 22:49:11

@Styxx: oh baszki, benned egy Benedek Elek veszett el;-)

a.anami 2010.02.25. 09:40:18

Követhető -e? Mint vérszagra cápa, úgy tapadtam.:)) A sztori beszarás, majd ha több időm lesz, mesélek, de most mennem kell melóba, vár a ...móka. Üdv, szép napot! :)

Helen H. · http://szopizmus.blog.hu 2010.02.25. 13:16:38

@a.anami: Móka! Te jó ég, neked aztán van humor a gyomrodban.;-)

Byzoo 2010.09.20. 22:20:25

@Hirmondo Helen: Ilyen helyen dolgozni? Majd megtudjuk, hogy dolgozni jobb-e ilyen helyen, vagy elhunyni... Választásunk persze nem lesz...
süti beállítások módosítása